У Српској 31 нови случај; Укупно 90 заражених

У Републици Српској регистрован је 31 нови случај вируса корона, рекао је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Тиме је укупан број заражених у Српској повећан на 90.  У Бањалуци су регистрована укупно 64 случаја, Челинцу три, Лакташима шест, Српцу један, Прњавору два, Рибнику један, Модричи и Козарској Дубици по два, Приједору један, Бијељини три, Градишци и Дервенти по један и Кнежеву три.

У посљедња два дана тестиранo је укупно 118 узорака од којих пет из Брчко Дистрикта. Укупно 19 особа је из Бањалуке, четири из Лакташа, три из Кнежева, двије из Бијељине, једна из Модриче, једна из Прњавора и једна из Козарске Дубице. Ријеч је о 19 мушкараца и 12 жена.

– Имамо три путника који су дошли из иностранства, 12 особа је било у контактима са зараженима, а остало још утврђујемо – навео је Шеранић.

Од укупног броја особа код којих је потврђено присуство вируса, три особе су у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, док су остале особе у кућној изолацији и њихово здравствено стање се прати.

Шеранић је рекао да је током викенда тестирано 118 узорака, од чега пет из Брчко дистрикта.

Навео је да се под здравственим надзором налази 13.763 лица, подсјетивши да је један љекар са УКЦ Српске позитивана на вирус.

– Тестирано је особље УКЦ које је с њим било у контакту и сви тестови су негативни – рекао је Шеранић.

Он је подсјетио да ће сва лица која прекрше мјере изолације бити стављена у карантин.

– И ту више неће бити спора, јер се појединци понашају неодговорно. Очекујемо да мјере забране поштују сви суграђани. Морамо и даље избјегавати контакте и одржавати висок степен хигијене – истакао је министар здравља и социјалне заштите.

Шеранић је навео да је набављено 12 респиратора, од чега 11 нових.

Вест преузета са: rtrs.tv

Нема коментара

Напишите коментар