Медојевић: Ђукановић жели да поунијати православне Црногорце и да их одвоји од духовног истока и приближи Ватикану

Пише: Небојша Медојевић, предсједник Покрета за промјене и један од лидера Демократског фронта

Само највећи непријатељ и издајник државе Црне Горе и црногорског народа може одбацивати српски народ, православно хришћанство и нашу Цркву.

Покушај чупања корјена нашег духовног идентитета и наше прошлости, традиције и предака и стварање неког “новог Црногорца” какав никад није постојао је опасан и болестан експеримент Ђукановића и глобалних сатаниста.

Хапсити Владику Јоаникија на дан Светог Василија Острошког је ужасан антицрногорски чин. То не може бити дјело институција државе насталих на вољи народа. То је јасан акт окупаторске власти која је преузела задатак да промјени идентитет православног народа у Црној Гори.

Зато емитовање спота екстремног хрватског десницара који јавно и отворено деценијама подржава усташки покрет и НДХ и злочине ове фашистичке творевине према Србима, Јеврејима и Ромима, није никаква грешка уредника.

То је осмишљена порука бирачима ДПС православне вјероисповјести да је Ђукановић одлучио да од њих направи “нове Црногорце”, унијате којима је Ватикан и католичка црква ближа од Православља.

Бирачи ДПС су се и до сада показали као врло флексибилни и спремни да за разне врсте бенефиција и личних користи (неко за 50 неко за 50 милЕур) одустану од већине традиционалних вриједности које су обиљежавала начин живота Црногораца кроз вијекове.

Признање лажне државе Косово, санкције Русији, разарање породице и трафиционалног морала, промоција криминала и корупције као пожељних и друштвено оправданих образаца понашања…

Уништење привреде, затварање фабрика, пљачкашку приватизацију, корупцију у правосудју, енормне зараде ДПС функционера (у предсједништву ДПС сједе скоро само милионери који су новац стекли корупцијом и пљачком државе), черупање буџета, бесплатни станови за ДПС функционере, плате у Плантажама од скоро 10.000 евра за директоре итд., итд…

Ђукановића је вјероватно помислио да су бирачи ДПС, Црногорци православци, спремни да за неки лични интерес или новац продају душу ђаволу и одрекну се својих предака, традиције, прошлости и идентитета и постани “нови Црногорци” .

Превара је била замишљена као пропаганда да Црна Гора и национални Црногорци треба да имају своју Цркву, јер је постојећа и једина канонска православна Црква, СПЦ (која је и створила државу Црну Гору), у ствари туђа Црква.

“Кад смо добили државу, сад треба да имамо и Црногорску Цркву” зачуо се поклич Ђукановића.

Многи бирачи ДПС навикли на своје привилегије и пратећи свој интерес су прихватили овај спин и ширили пропаганду.

На страну сад, што је Ђукановић атеиста и некрштен, што је у међувремену постао дио сатанистичког култа (који иначе упразњавају многи из круга глобалних банкара дубоке државе – Ротшилд, Рокфелер, Сорош, Клинтонови итд., итд). Православни Црногорци бирачи ДПС су и даље вјеровали да је идеја Црногорске Цркве добра. Прецизније речено, нијесу сматрали да треба пружити неки отпор врху Партије због тога.

Међутим, закон о вјерским слободама и насиље које је режим показао приликом његовог усвајања, открио је праву позадину и намјере Ђукановића.

Посланици Демократског фронта су у расправи у Скупштини 26.12.2019. демонтирали читав механизам и пред очима јавности показали да Ђукановић не жели да оснује Православну Цркву, нити да регулише статус Цркви и вјерских заједница у Црној Гори.

ДФ је показао да Ђукановић жели да отме вриједну имовину СПЦ у Црној Гори и да ИСКОРЈЕНИ православно хришћанство из Црне Горе.

Закон, дакле, није само против СПЦ ( “туђе” Цркве, како Ђукановић каже).

Закон је против православља и хришћанства

То је било превише, чак и за Црногорце Православце бираче ДПС. Почели су протести грађана, на које је позвао ДФ, па онда, за пар дана и величанствене литије.

Службе су регистровале да временом све већи број православних Црногораца, бирача ДПС учествује на литијама.

Режим одиграва очајничку карту да литије представи као побуну Срба која је диригована споља (Србија и Русија) против евроатлатског пута Црне Горе и против црногорске независности.

Истина је да је на литијама највише црногорских Срба, који и јесу најоданији вјерници СПЦ у Црној Гори, али све је више и више националних Црногораца који не желе да се одрекну ПРАВОСЛАВЉА, СВОЈЕ ПРОШЛОСТИ, ПРЕДАКА, ИСТОРИЈЕ.

Како вријеме пролази, све већи број националних Црногораца схвата намјере сатаниста и препознају опасност да нам се инсталирају нови култови, нова божанства, умјесто православног хришћанства.

Култови светог Петра Цетињског, светог Василија Острошког и Његоша су у суштини и држава Црна Гора и православно хришћанство и народ у Црној Гори. И српски и црногорски.

Сад су коначно православни Црногорци, бирачи ДПС препознали опасност да пратећи сатанисте милијардере из врха ДПС, осим фабрика, радних мјеста, шума, земље, вода, могу остати и без својих КОРЈЕНА.

Емитовање пјесме хрватског есктремног десничара и промитера усташтва и НДХ на Дан Побједе 09.05. са екрана јавног сервиса РТЦГ је била фатална грешка Ђукановића. Можда је неко савјетовао Ђукановића да треба послати неку поруку провокације према Цркви и српском народу у Црној Гори. Тај ко га је савјетовао није узео у обзир да поруке пренсене преко звијезде ПОП културе (а Томпсон то јесте у Хрватској и њиховој дијаспори) симболички дјелују много снажније и у подсвијести сваког православца у Црној Гори стварају асоцијације на Јасеновац и страдање невиног српског становништва. Покушај провокације претворио се у отрезњући талас. Шок терапија.

У мозговима преко 400.000 православаца у Црној Гори нешто је кликнуло. “То је то. Ово је пројекат покатоличења Црногораца”.

Кроатизација Црне Горе. То је циљ Закона о слободи вјероисповјести.

Ђукановић жели да поунијати православне Црногорце и да их одвоји од духовног истока и приближи Ватикану.

Стари пројекат. Ништа ново.

Волим Мила и ДПС, али Црну Гору волим више. Ја сам православни Црногорац и моје светиње су на истоку. У Јерусалему, Консатинопљу, Москви, Светој Гори, Хиландару, на Цетињу , под Острогом”, све се чешће чује међу бившим бирачима ДПС, националним Црногорцима православцима.

Прогон Цркве и православних вјерника од стране НКТ у вријеме короне, још више је указао да ДПС жели да понизи и дисциплинује православни народ и да их припреми за финално рјешење.

Хапшење Владике Јоаникија, одређивање притвора у злогласној никшићкој Гаражи, гдје се затварају наркомани, проститутке, сјецикесе, лопови, требало је буде примјер како ће се Ђукановић односити према православцима, када се ускоро заврши епидемија короне.

Прави идеолошки и духовни наследници оних који су 1945. од 200 свештеника у Црној Гори побили 170, без суда и кривице, поново показују своје право, антихришанско, антицрногорско, антисрпско, сатанско лице.

Али, умјесто сагињаја кичме и љубљења руке Господару Мрака, народ је исправио кичму, устао и рекао ДОСТА.

НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ! НЕ ДАМО ЦРНУ ГОРУ!

Сад се види колико је пројекат црногорско-српског помирења и смјене ове сатанске власти био визионарски и спасоносан за Црну Гору. Зато нас сатанисти из власти и њихових медија прогоне и нападају.

Само сложно!

Вест преузета са: in4s.net

Коментари

Напишите коментар