Митрополит Амфилохије: Безбожници заборављају да је Црква неуништива

Он је подсјетио на Господње ријечи да се тамо, гдје су двојица-тројица сабрани у његово име и он сам налази.

Безбожници заборављају да је Црква неуништива и да је врата пакла неће надвладати, казао је данас митрополит црногорско-приморски Амфилохије.

Он и умировљени митрополит тверски Виктор (Руска православна црква) служили су данас, на Духовски понедјељак, са свештенством Свету службу Божију у манастиру Режевићи у Паштровићима.

Владика је нагласио да се данас молитвено спомињемо и Светог свештеномученика Јоаникија Црногорско-приморског и са њиме пострадалих свештеномученика и мученика Митрополије црногорско-приморске.

Побијени су од безбожника, нацифашиста и, посебно, од комуниста који су покушали да униште Цркву Христову, заборављајући да је Црква неуништива и да је врата пакла неће надвладати, поручио је митрополит Амфилохије.

Он је подсјетио на Господње ријечи да се тамо, гдје су двојица-тројица сабрани у Његово име и он сам налази.

-Ево и нас сабраних данас овдје у овом светом храму, у овој светој обитељи, сабраних у име Христово. И кад смо у име Његово сабрани, и Он је заједно са нама. Као што је заједно и са свима онима који су се сабирали у Његово име, од апостолских времена, казао је митрополит Амфилохије, a

Додао је да се од тада до данас проповиједа и свједочи име Христово силом духа светога на свим земаљским језицима у свим земаљским народима.

Објаснио је да се тако обликује један народ Божји, састављен од свих земаљских народа.

-Народ Божји у коме не игра улогу крв и тјелесност, или сроство по мјесту живљења, него оно што сабира и што преображава и њихово тјелесно сродство и мјесто гдје живе. То је Црква Божија у коју су призвани сви људи и сви земаљски народи да постану тај један народ Божји и царско свештенство, царски род. То је велики Божји дар свима људима и свима земаљским народима, велико освећење и просвећење – Дух Свети којим дише све што дише, рекао је владика.

Преузето са: in4s.net

Нема коментара

Напишите коментар