Митрополит Амфилохије: На сабору у Никшићу будимо заједно

Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије данас је из Паштровића крај Будве позвао вјернике да у суботу, 21. децембра, сви заједно буду на свеправославном сабору у Никшићу да цјеливају мошти Светог Василија Острошког.
– Да благословимо Бога и своје претке што су нам оставили ове дивне и чудесне светиње, не да припадају било којој партији или систему или било ком човјеку, него да буду Божије и истински народне и данас и увијек – рекао је митрополит Амфилохије, који је на празник Светог Николаја Мирликијског са свештенством служио свету службу божију у манастиру Прасквица.

Владика Амфилохије рекао је да насљедници оних који су отимали од народа и Цркве Божије данас не само што неће да врате оно што је отето, него припремају отимање храмова, за које тврде да наводно припадају држави, објављено је на сајту Митрополије.

Он је рекао да је у вријеме до 1918. године била крштена православна држава и крштени краљ.

– Црква Христова – светосавска Православна црква била је душа те државе и све што је у њој стварано кроз вијекове овдје, и прије Петровића, од Немањића, Војислављевића, Балшића, па до оних који су стварали послије њих кроз вијекове, стварано је и прилагано за душу за вјечни и непролазни живот, даровано народу и Цркви Божијој и као такво и данас остало Божије и народно – оцијенио је митрополит црногорско-приморски.

Он је додао да се око земаљских богатстава и власти на земљи отимају читави народи и земаљски владари.

– Сви који су се отимали око земаљске власти и постајали владари земаљски били су и прошли, и не зна им се ни мјеста гдје су били и боравили, а једини који је остао за памћење, и који ће бити запамћен до краја свијета и вијека јесте управо Господ наш Исус Христос – истакао је митрополит Амфилохије.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар