МОСТАРСКИ СРБИ СЕ САСТАЛИ С ЛИНТОМ: Апел свим прогнаним Мостарцима да се региструју до 6. октобра

Носилац  Листе ”Остајте овдје – Заједно за наш Мостар” др Велибор Миливојевић састао се данас у Београду у Народној скупштини Републике Србије у Београду са народним послаником Миодрагом Линтом.

Миливојевић је упознао Линту са чињеницом да се избори у овом граду, након пуних дванаест година,  одржавају 20. децембра ове године и да су од судбинске важности за српски народ у долини Неретве, као и да  је због тога пресудна подршка Мостараца из Србије и иностранства.

Заједно су позвали су све Мостарце да се пријаве за гласање путем поште до 6. октобра и помогну свом народу да се избори за бољу будућност и бољи Мостар.

Миливојевић је подсјетио да Срби никада након рата у Градском вијећу Мостара нису имали своје аутентичне представнике.

– Ово је прилика да се по први пут искористи шанса да се изаберемо своје легитимне представнике – рекао је Миливојевић.

Он је нагласио да мостарски Срби на предстојеће изборе излазе јединствено. политичке странке СНСД, СДС, српска удружења, као и званичници Републике Српске и Србије подржали су листу “Остајте овдје –Заједно за наш Мостар”.

Представници Изборног штаба нагласили су да им је циљ изабрати представнике у Градско вијеће који ће бити истински глас Срба и грађана Мостара који желе једнака права за све. Нагласили су да је визија Листе ”Остајте овдје-Заједно за наш Мостар” да Срби буду фактор помирења у граду на Неретви и донесу позитивне промјене.

Линта је изразио пуну подршку листи ”Остајте овдје – Заједно за наш Мостар” на челу са Велибором Миливојевићем и снажно поздравио постигнуто јединство српског народа у граду на Неретви.

Он је апеловао на све Србе који су родом и поријеклом из Мостара да се масовно региструју до 6. октобра и тако стекну право да гласају и помогну Србима у Мостару да изаберу представнике који ће се искрено борити за права свог народа.

На састанку су констатовани многи проблеми нашег народа у Мостару. Срби још увијек нису конститутиван народ у Херцеговачко-неретванском кантону, Срби немају право на српски језик и ћирилично писмо, у Градској управи од око 400 запослених тек је 25 Срба, споро рјешавање комуналних и инфраструктурних проблема српских повратника и др.

Због тога је пресудна улога више од 20.000 мостарских Срба који су 1991. године живјели у овом граду да се региструју, а из кога су протјерани за вријеме рата да се региструју. То је предуслов да остваре право да гласају на предстојећим изборима и на тај начин помогну да Мостар, заиста, поново буде и српски град.

 

У делегацији Срба из Мостара, поред носиоца листе др Велибора Миливојевића, били су кадидати на листи Соња Жарковић, Горица Рашевић, свештеник Небојша Радић и предсједница СПКД Просвјета Мостар Сања Бјелица Шаговновић.

Рок за регистрацију за гласање путем поште који је одредила Централна изборна комисија БиХ је 6. октобар ове године у поноћ. Процедура није компликована, а сви они који желе да се региструју за гласање поштом могу да добију информације и помоћ око регистрације на број телефона +387 66 767474 или мејлoве: glasajzamostar@gmail.comostajteovdje@gmail.com.

Преузето са: Слободна Херцеговина

Нема коментара

Напишите коментар