На иницијативу Линте одржан нови састанак на тему безбедности у насељу Камендин

У Полицијској станици Земун одржан је 15. новембра трећи састанак на тему безбедности у земунском насељу Камендин. На састанку су, испред Министарства унутрашњих послова, били присутни помоћник начелника Управе полиције пуковник Драган Богосавац; помоћник начeлника Управе саобраћајне полиције Горан Раденковић; начелник Полицијске управе за Град Београд Милош Станковић; начелник Полицијске станице Земун Љубо Пузовић; замјеник командира Полицијске испоставе Батајница  Плавшић.  Састанку су присуствовали и начелник Комуналне полиције за Град Београд Иван Дивац;  начелник Оделења за социјално становање у Секретаријату за имовинске и правне послове Града Београда Горан Благојевић са сарадницом;  руководилац Центра за социјални рад Земун Гордана Прерадовић;  шеф Инспекције општине Земун Марина Радовановић; чланови Општинског вијећа Земун Владимир Костић и Ђорђе Дукић. Такође, састанку су присуствовали представник прогнаничких породица из улице Акробате Алексића Дарко Мушкиња, професионални управник из улице Душана Мађарчића Корчагина Горан Поповић и народни посланик Миодраг Линта са сарадницима.

Линта је у свом уводном излагању изнио захтјеве станара из насеља Камендин: отварање сталног полицијског пункта улици Душана Мађарчића Корчагина, ревизија становања у насељу, постављање камера за видео надзор и постављање лежећих полицијаца. Отворена је расправа у којој су учестовали присутни представници институција на градском и општинском нивоу, као и представници станара.

Представници Министарства унутрашњих псолова су предложили да се, умјесто сталног полицијског пункта, уведе 24 часовно присуство полиције, као и присуство Комуналне полиције у периоду од 16.00 часова до 1.00 час послије поноћи.  Наведена одлука треба да ступи на снагу у наредан два дана. Што се тиче ревизије становања договорено је да ће бити настављен разговор између надлежних институција јер постоје проблеми које је потребно претходно ријешити. Представници МУП-а су рекли да ће на наредном састанку дати информацију везано за постављање камера за видео надзор. Такође, биће затражено од Секретаријата за саобраћај да се ријеши питање лежећих полицијаца.

Београд, 15. новембар 2021. године

                                                                                                                    Информативна служба

                                                                                                                  Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар