F1

Народни посланик Миодраг Линта одржао два састанка са становницима насеља Пашњак и Бријег у мјеснoj заједници Ветерник у Новом Саду

Народни посланик Миодраг Линта одржао је у сриједу 23. децембра 2015. године два састанка са становницима насеља Пашњак и Бријег у Мјесној заједници Ветерник у Новом Саду који су га позвали да помогне у рјешавању њихових комуналних проблема. Састанке је договорио предсједник Мјесне заједнице Ветерник Александар Јованчевић који је истима и присуствовао. Такође, на састанцима су били присутни предсједник Коалиције удружења избјелгица Миле Шапић и повјереник Савеза Срба из региона у Новом Саду Дејан Орабовић.

Први састанак је одржан у насељу Пашњак у кући Данице Мрмић на коме је било присутно 30-так наших земљака. Насеље Пашњак основало је 130 избјегличких породица а настало је на мјесту депоније односно сметлишта. Наши земљаци су од депоније направили уређено насеље. При том су били принуђени да  плаћају одвоз смећа камионима, да плаћају изградњу трафостанице са електромрежом, да  копају канале за водоводну мрежу и плате изградњу, да  плате изградњу каналаизације, да плате прикључке за телефон и гас и  да  насипају путеве. У међувремену је Град Нови Сад наведену земљу преименовао у градско грађевинско земљиште и одредио да свака породица мора да плати 40 евра по м2 ако жели да постане власник свог плаца на коме су изграђене породичне куће. Није прихватљиво ни праведно да становници насеља Пашњак сада плаћају пуну цијену плацева да би постали њихови власници и да се изједначе са онима би сада купили плац јер се мора узети у обзир да су издвојили велика сопствена средства да би се изградила комунална инфраструктура.  Линта је подржао своје земљаке и преузео на себе обавезу да послије Нове године договори састанак са надлежнима у градској власти  с циљем да се договори цијена по м2 којом би се уважила велика новчана и физичка одрицања становника поменутог насеља.

Други састанак је одржан, одмах послије првог, са 30-так мјештана насеља Бријег у Мјесној заједници Ветерник. Састанак је одржан на отвореном у вечерњим часовима.  Мјештани насеља Бријег, које броји преко 250 избјелгичких и других породица, су незадовољни чињеницом да се дуги низ година не рјешавају два кључна комунална проблема тј. питање водовода и канализације.  Линта је подржао оправдане захтјеве својих земљака и преузео на себе обавезу да послије Нове године договори састанак са надлежнима у градској власти Новог Сада  с циљем да се рјешавање наведена два комулална проблема. Такође, разговарано је о другим проблемима међу којима и одбијање државе да некадашњим припадницима војске бивше РСК призна ратни стаж. Линта је информисао  присутне да актвно ради да се нашим људима призна ратни стаж у двоструком трајању.

Линта је присутне земљаке на оба састанка упознао са акцијом евидентирања уништене, оштећене и отете имовине протјераних Срба и свих других оштећених грађана која се налази у Хрватској, Федерацији БиХ и Словенији и позвао их да попуне образац који се налази на сајту Савеза Срба из региона.  Присутнима је подијељен први број листа Савеза Срба из региона Српско Коло  у коме је детаљно образложена акција евидентирања имовине.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“211″ thumb_height=“200″ post_id=“1202″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“1″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“211″ album_cover_height=“200″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1451236975546″]
Нема коментара

Напишите коментар