Нова СРАМОТА црногорског режима: Кривична пријава против пет свештеника због Ђурђевданске литије

Кривичне пријаве су поднијете против протојереја Драгана Ристића, Милоша Цимила, Предрага Драгојевића, Стефана Миловановића и Вуксана Вешовића

После молитвеног хода коме су се на Ђурђевдан спонтао придружили грађани Берана, “службеници Центра безбедности Беране су, по налогу надлежног тужиоца, поднијели кривичне пријаве против пет свештених лица због сумње да су починила кривично дјело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести“.

-Кривичне пријаве су поднијете против протојереја Драгана Ристића, Милоша Цимила, Предрага Драгојевића, Стефана Миловановића и Вуксана Вешовића. Ова лица су се шестог маја на улицама Берана кретала у Ђурђевданској литији којој је присуствовао више десетина грађана што је супротно наредбама Министарства здравља које су донијете у циљу сузбијања новог корона вируса, саопштила је Управа полиције црне Горе.

Из Епархије будимљанско-никшићке су демантовали те наводе, тврдећи да су свештеници само обављали своју дужност.

Наиме, од почетка пандемије корона вируса, свештенство Епархије сваке недеље у молитвеном ходу је вршило кропљење и кађење улица Берана, сједишта Епархије будимљанско никшићке.

Преузето са: ИН4С

Нема коментара

Напишите коментар