Обиљежено 28 година од погибије Милићких хероја

У Јоховачи у општини Милићи данас је обиљежено 28 година од погибије командира вода полиције Миленка Борића, полицајаца Воје Симића и Златана Витића, те припадника Војске Републике Српске Милана Пантића.

Предсједник Борачке организације Милићи Драгутин Ђуричић, те саборци погинулих Младен Голић и Драган Вујадиновић, на мјесту погибије положили су цвијеће и прислужили свијеће.

Ђуричић је рекао Срни да су погинули јунаци који су уткали животе у стварање Републике Српске и који никада не смију да буду заборављени.

„На данашњи дан рудник је био у окружењу и они су кренули транспортером да пруже помоћ својим саборцима. Нажалост, налетјели су на засједу непријатеља и том приликом су настрадали“, навео је Ђуричић.

Он је апеловао на припаднике Полицијске станице у Милићима да не забораве своје саборце.

„Они су јунаци који су живот дали за оно у чему ми данас уживамо. Убудуће морамо да заједно у већем броју обиљежавамо мјеста страдања гдје су наши саборци положили животе за одбрану Републике Српске“, поручио је Ђуричић.

Саборац погинулих бораца Младен Голић изјавио је Срни да је најмање што могу да учине за ове јунаке да на данашњи дан посјете мјесто њиховог страдања.

„Били су то млади људи, наша родбина, пријатељи, комшије који нису жалили животе за одбрану отаџбине. Док смо живи живјеће и сјећање на наше храбре саборце“, рекао је Голић.

Припадници полиције и Војске Републике Српске погинули су 3. децембра 1992. године на локалитету Јоховача у општини Милићи.

Извор: Срна

Нема коментара

Напишите коментар