Обиљежено 29 година од страдања 20 мркоњићких полицајаца

Хрватске паравојне формације и муслиманске Зелене беретке из Јајца су из засједе 13. јуна 1992. године у Шебезима код Лисковице убиле 20 полицајаца из Мркоњић Града, док се двојица воде као нестали.

Један од преживјелих полицајаца Зоран Граховац рекао је да је 13. јун тежак дан за Мркоњић Град јер се тад десило велико зло.

„Само је један човјек из Јајца Јозо Ловреновић осуђен у Новом Tравнику на 13 година затвора за убиство двојице наших логораша у строју“, навео је Граховац.

Начелник ове управе Милан Милекић рекао је новинарима да одају почаст колегама који су на данашњи дан прије 29 година за Републику Српску и слободу у којој се живи дали живот.

„Нека им је вјечна слава и хвала им, а њиховим породицама нека је утјеха у чињеници да нису заборављени и да ће вјечно живјети док у нама живи сјећање на њих“, додао је Милекић.

Погинулима су прислужене свијеће, те су положени вијенци, а осим представника Полицијске управе и породица погинулих и несталих полицајаца, присуствовали су и представници општине Мркоњић Град, Борачке организације и Удружења логораша.

У Полицијској управи организован је и пријем за породице погинулих и несталих припрадника полиције.

Преузето са: СРНА

 

 

 

Нема коментара

Напишите коментар