АКТУЕЛНО:

Одлазак Милисава Секулића, генерала Српске војске Крајине и пуковника ЈНА

У 87 години живота у Београду је преминуо магистар Милисав Секулић, генерал Српске војске Крајине и пуковник ЈНА. Рођен је 11.11.1935. У Трбушници, код Лознице. Завршио је војну академију КОВ ЈНА, једногодишњу политичку школу ЈНА, Вишу војну академију, школу Народне одбране, Филозофски факултет, одсјек Филозофија и постдипломске студије на тему Методологија рада команде армије.

По избијању рата 1991. распоређен је у Книн и постао начелник Одјељења за оперативно наставне послове СВК.

Генерал Секулић ће остати упамћен као војник и писац великог броја књига са историјском тематиком. Био је изузетно вредан истраживач и врхунски аналитичар српске историје 20. века. Уз капитално издање “Дринске дивизије“, иза себе је оставио “Церска битка, драгуљ ратне вештине и српске војске“, “Трбушница, српска узвишица“, “Книн је пао у Београду“, “Драгослав Дража Мхаиловић и Јосип Броз“, “Српски свештеници у Првом Светском рату“, Трилогија о Милану Недићу, “Момчило Гаврић, уз падине Гучева“ итд. Иза себе је оставио и рукопис за књигу “Шести пук Дринске дивизије који се попуњавао борцима из Јадра и Рађевине“.

Био је експерт са српске стране у Хашком трибуналу, гдје је провео неколико мјесеци, имао на увид сву документацију и снимио неколико хиљада судских докумената.

Сахрана ће бити у сриједу, 1. децембра на мјесном гробљу Железник. Опијело почиње у 13 сати.

Извор: Банија Онлине

Нема коментара

Напишите коментар