Одржан други састанак код замјеника Градоначелника Београда Андреје Младеновића у вези рјешавања проблема избјегличког насеља Грмовац

Уз подршку народног посланика Миодрага Линте дана 25. септембра 2017. године одржан је други састанак делегације избjегличког насеља Грмовац (oпштина Земун) са замjеникoм Градоначелника Београда Андријом Младеновићeм. Делегацију избјегличког насеља Грмомац чинили су свештеник Владимир Милановић, Саша Бјелајац, и Валентино Поповић. На састанку су били још присустни народни посланик Миодраг Линта, директор директор ЈП „Путеви Београда“ Славиша Живковић, градски секретар за саобраћај Душан Рафаиловић, градски секретар за имовинско-правне послове Славица Савчић и директор ЈВП „Београдводе“ Ненад Ђинђић. Први састанак код замјеника Градоначелника је такође, уз подршку народног посланика Линте, одржан 19. јула када је договорено да ће наредном састанку присуствовати и представници надлежних градских институција што је и испуњено.

Линта je на почетку састанка упознао Андреју Младеновића са кључним проблемима насеља Грмовац који се односе на потребу асфалтирања улица, посебно пете централне улице, рјешавања имовинско-правних питања да би се омогућио промет некретнина односно овјеравање купопродајних уговора код нотара и чишћење канала. Рјешавање имовинско-правних питања је кључни предуслов да би се омогућило да се покрену разговори о изградњи вртића, школе и других јавних објеката у насељу. Делегација насеља Грмовац је детаљно говорила о проблемима и потреби њиховог рјешавања након дугогодишњег занемаривања.

Договорено је да се организује састанак представника Града Београда и градске општине Земун на коме би се дефинисало обезбеђивање средства за асфалтирање улица за наредну годину, да се организује састанак градских инстуција у вези рјешавања имовинско-правних питања не само у насељу Грмовац него на територији Града Београда која муче становнике, прије свега, избјегличких насеља и да се представници насеља Грмовац у вези чишћења канала обрате ЈП „Србијаводе“.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1506163801353″]

Нема коментара

Напишите коментар