Одржан Фестивал за младе „ЛИПА ФЕСТ 09“ у Билећи

У организацији удружења „Културни центар Билеће“, 01 августа 2019. године је свечано отворена традиционална манифестација „ЛИПА ФЕСТ 09 МУЗЕЈ БИЛЕЋА“.

Ради се о музичким вечерима намењеним младима са гостовањем познатих естрадних уметника из Србије и Републике Српске.  На позив организатора отварању манифестације је присуствовао и Небојша Божић, шеф конзуларне Републике Србије у Требињу.

Манифестација „Липа фест“  је само један сегмент комплексног  пројекта који  у целости носи назив: Фестивал за младе ЛИПА ФЕСТ 09 – „Културно-историјско наслијеђе, традиција и обичаји Старе Херцеговине“ (ћирилица као основ српског идентитета). Реализација наведеног пројекта траје практично осам месеци (мај-децембар 2019.године)  и обухвата организацију манифестација у три државе ( Република Српска, Србија и Црна Гора). Најзначајнији и најобимнији део пројекта је посвећен разним едукативним садржајима ( организовање радионица и семинара на теме : „Културно-историјско наслеђе старе Херцеговине“, „ Заштита и очување српског језика и ћирилице“, „Традиција и обичаји старе Херцеговине“  итд. ).

Генерални покровитељ ове манифестације је Председница Републике Српске, Жељка Цвијановић. Свој допринос у реализацији овог пројекта  дале су и многе државне институције и јавна предузећа из Републике Српске као и општине Билећа и Љубиње.

Манифестацију је подржало Министарство спољних послова – Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, путем Конкурса за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону.

Преузето са: www.dijaspora.gov.rs

Нема коментара

Напишите коментар