АКТУЕЛНО:

Одржан традиционални концерт „Ђурђевдански дани фолклора“ у Двору

У Дому културе у Двору синоћ је традиционалним концертом „Ђурђевдански дани фолклора“ обиљежено 20 година рада Српског културног друштва „Просвјета“ Двор.

Наступили су чланови Културно-умјетничког друштва /КУД/ „Уна“ Нови Град, СКД „Поткозарје“ из Костајнице из Републике Српске, КУД „Слога“ из Вуковара, те пододбори СКД „Просвјете“ из Загреба и Двора.

Предсједник СКД „Просвјета“ Двор Маријан Јаношевић рекао је новинарима да је у протеклих 20 година урађено доста те да друштво окупља око 50 чланова.

– Највећи успјех је што имамо подмладак који цијени своју традицију, идентитет и вјеру и надам се да ће у наредних 20 година бити још боље – додао је Јаношевић.

Према његовим ријечима, пред домаћом публиком представљене су игре из Србије, а у пјевачком дијелу наступили су етно-група „Хљеб“, мушка пјевачка група са ојкачом, те мјешовита етно-група.

Замјеник жупана Сисачко-мославачке жупаније из реда српске националне мањине Мирјана Олујић сматра да је позитивна и корисна сарадња СКД „Просвјета“ Двор и културно-умјетничких друштава из Новог Града и Костајнице.

– Имала сам прилику видјети да Нови Град радо позива културно-умјетничко друштво из Двора и мене то јако радује – рекла је Олујић.

Начелник општине Двор Никола Арбутина рекао је да „Просвјета“ одржава и обогаћује друштвени и културни живот у Двору.

Осим Ђурђевданског, у Двору се одржава и митровдански, те концерт за Дан општине 21. септембара.

Извор: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар