Одржан трећи „Банијски вишебој“

Данас је на терену ФК „Братство“ у Крњачи у организацији „Завичајног удружења Банијаца, потомака и пријатеља Банијаца“ Београд, одржан трећи по реду „Банијски вишебој“.

Присутне је поздравио члан управног одбора Завичајног удружења Банијаца, Ђуро Богдановић који се у своје и у име предсједника УО удружења, Мирослава Ковјанића захвалио Општини Палилула на челу са предсједником Ивановићем који сваке године помажу приликом организације Банијског вишебоја.

„Препознали су нашу жељу и вољу. Захваљујем се овом приликом Мелвудину Хасанагићу, директору спортског центра у Крњачи на ком се одржава вишебој, као и Дејану Цветковићу, члану Општине Палилула задуженом за сарадњу са спортским удружењима који несебично пружа помоћ нашем удружењу приликом организовања ове манифестације“ – рекао је Богдановић.

Дејан Цветковић је поздравио све присутне у своје и у име предсједника Општине Палилула, Мирослава Ивановића и свих запослених те општине.

„Задовољство ми је да баш ја стојим данас испред вас, посебно испред ове дјечице. Драго ми је да одржавате вашу традицију управо на територији Градске општине Палилула и да је општина на челу са предсједником Ивановићем препознала ваше дружење, игре и очување традиције.“ – рекао је Цветковић и званично отворио трећи по реду Банијски вишебој.

У знак захвалности плакете и захвалнице су уручене Градској општини Палилула, господину Мелвудину Хасанагићу и предузећу Славијатранс из Барича.

Такмичари су се борили у дисциплинама бацање камена с рамена, трчање на штулама, навлачење ужета-мушкарци, навлачење ужета-жене, повлачење на брвну,
трчање у џаку (дјеца), трчање са јајетом у жлици (кашика) (дјеца).

Иако је, због тренутне епидемиолошке ситуације, ова спортска манифестација окарактерисана као ревијална, такмичари су се потрудили да многобројну публику не разочарају.

Поменимо да је у дисциплини бацање камена са рамена прво мјесто освојио Игор Ракић (9.54м), други је био Ђуро Богдановић (9.43м), а треће мјесто је освојио Јовица Тишма (8.25м). У дисциплини повлачење на брвну прво мјесто освојио је Игор Ракић који је у финалу био бољи од Ђуре Богдановића. У дисциплини трчање на штулама побиједио је Радован Ђорђевић који је на штулама прешао невјероватних 59.80 метара. У овој дисциплини учествовале су и такмичарке, а Мркаљ Мира је у првом кругу на штулама прешла 20м.

Програм су водили Мира Јанузовић и Далибор Јелић.

Судијски пар су чинили Стојан Кепчија и Жељко Продановић.

Морамо истаћи и похвалити залагање свих чланица и чланова Завичајног удружења Банијаца који су допринијели да се ова манифестација успјешно одржи.

Овим спортским надметањем, које је културно и традиционално повезано са завичајем, удружење жели да очува традицију коју су наши преци преносили с кољена на кољено, а уједно да је пренесе на млађа покољења и покаже им како су се њихови дједови и прадједови забављали када није било компјутера и мобилних телефона.

ФОТОГРАФИЈЕ ПОГЛЕДАЈТЕ НА СЉЕДЕЋЕМ ЛИНКУ

Преузето са: Банија онлајн

 

Нема коментара

Напишите коментар