Одржан Великогоспојински турнир у боћању на Новом Београду

Уочи празника Велика Госпојина одржан је Великогоспојински турнир четири општине. Боћарски клубови „Козара“ и „Нови Београд“ четврти пут по реду на свом терену у Новом Београду организовали су турнир репрезентација општина Бенковац, Дрниш, Книн и Обровац.

Циљ турнира је пропагирање спортског боћања, ширење сарадње и пријатељства, очување традиција окупљања људи добре воље, бављење спортским боћањем у вријеме паузе такмичења по лигама.

Судија турнира је био Живко Трујкић.

Прво мјесто освојила је екипа Дрниш у саставу Милош Милаковић (селектор), Милан Јанковић, Срђо Раич, Никола Грујић, Јосип Зелић, Момир Вуковић, Предраг Миланковић, Јовица Стојић и Радивоје Тасић.

Сребро је отишло у руке чланова екипе Обровац, а то су Дарко и Никола Гагић, Радивој Стопа, Зоран Веселиновић, Ненад симић (селектор), Немања Симић, Бора Пановић, Никола симић, Неђељко Декић.

Треће мјесто освојила је екипа Бенковац у саставу Србољуб Стегњаић, Сретко Петковић, Миле Богуновић, Анђелко Корлат, Жељко Цупаћ (селектор), Момир Вртача и Славко Масникоса.

Четврто мјесто припало је екипи Книн у саставу Милорад Бјелинић (селектор), Милош Балаћ, Урош Шарац, Ђуро Зеленовић, Перо Кнежевић, Младен Плејо, Сањин Чоко, Никша Ђуић, Славко Лалић и Вељко Поповић.

Присутнима се обратио и народни посланик и предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта који је и уручио медаље и пехар побједницима, те је рекао да овај турнир има посебан значај јер учествују четири далматинске општине.

– Био сам на много турнира и бирају неке неутралне називе екипа. И увијек постичем да се дају називи по нашим селима, ријекама, планинама… На тај начин шаљемо поруку да је то наше и да су тамо живјели наши преци. И посебно ме радује што сте изабрали да се баш на Велику Госпојину одржава ваш турнир, јер је тај празник и слава нашег најстаријег манастира Крупа.

Линта поручује да држава Србија треба да обрати више пажње на овај спорт. Јер су боћари освојили преко 30 медаља на свјетским и европским такмичењима.

Након турнира настављено је дружење уз завичајну пјесму Милета Делије.

Новинар Српског кола

Драгана Бокун

 

Нема коментара

Напишите коментар