Одржана традиционална Зелена ноћ: Фудбалери Петрове горе побједом против Војнића 95 отворили сезону

И ове године једини српски клуб на Кордуну НК „Петрова гора“ организовао је традиционалну Зелену ноћ. Овај клуб, основан 1946. године, свој рад обновио је од 2002. године, а од 2009. године обновљена је и манифестација „Зелена ноћ“.

Ове године најприје је одржан спортски дио програма на стадиону „Крај Радоње“. Одигран је тријагонал у коме су учешће поред домаће екипе узели и Слога Вутекс из Вуковара и „Хајдук Мирко“ из Мирковаца.

Слога је оба меча добила са 2:0 и освојила прво мјесто, док су Мирковчани истим резултатом савлададали домаће. Одиграна је и ревијална утамица ветерана у којој су удружене екипе „Савудрије и Кариока“ биле боље од домаћих ветерана 1:0.

Забавни дио програма настављен је у ловачком дому „Муљава“.

Било је присутно близу 1.000 људи, а међу њима био је значајан дио Кордунаша и њихових пријатеља који живе у Србији, Републици Српској и трећим земљама а који у ово доба године долазе у свој родни крај.До касно у ноћ окупљени су се забављали уз групу „Црни Бисери“.

Према ријечима секретара клуба Николе Еремића овај клуб у три селекције има регистрованих 70 фудбалера.

– Спремно смо дочекали нову сезону у Другој жупанијској лиги. Посебну захвалност дугујемо Српском народном вијећу које је донирало ограду и капије око стадиона. Ријеч је о пројекту вриједном око 18.000 евра, а наш гост на турниру био је народни посланик у хрватском Сабору Борис Милошевић – рекао је Еремић који се осврнуо и на недавни локални дерби у куп утакмици против „Војнића 95“. Ријеч је о екипи који су Хрвати основали 1997. године у периоду кад НК Петрова гора није егзистирао.

– Све је протекло у коректној атмосфери. Они играју у вишем рангу такмичења. Међутим, меч је након пенала завршен нашом побједом – са поносом истиче Еремић који дубоко вјерује да ће и за овај клуб и младе на Кордуну доћи бољи дани.

Нема коментара

Напишите коментар