Одржано вече Савеза крајишких удружења и пријатеља

Синоћ је у препуној сали ресторана „Кум“ у Футогу код Новог Сада одржано 2. „Вече Савеза крајишких удружења и пријатеља“ у организацији Савеза крајишких удружења из Новог Саду који броји 23 чланице широм АП Војводине.

Свечаности је присуствовало преко 300 званица уз представнике Српске православне цркве, Игора Црнобарца, замјеника градоначелника Новог Сада, Арно Гујона директора Управе за дијаспору и за сарадњу са Србима у региону, Немању Давидовића, савјетника предсједника Републике Српске, Небојшу Радивојшу, начелника општине Гламоч, Борислава Максимовића, савјетник за просвјету, културу и спорт у Представништву Републике Српске у Србији, те више покрајинских секретара, прослављених спортиста и глумаца.

„Људи на оваквим скуповима покажу душу и карактер, рађају се нове идеје и произилазе нови савршенији облици сарадње и узајамности“, рекла је Ранка Срдић-Милић, предсједник Савеза крајишких удружења.

Сматрајући завичајност као најчистији облик организовања, гдје је покретач емоција а разлог дуг према прецима и потомцима, баштињење оваквих вриједности и скупова је императив самопоштовања и смисла живљења за оне који љубе Господа и поријекло, истакла је Срдић – Милић.

„Ваша преданост и труд су нам изузетно драгоцјени и желим да истакнем да ћемо увијек бити уз вас и пружити подршку у свим пројектима који имају за циљ очување наше традиције и културе“, рекао је Максимовић и истакао да је посебно значајан рад и допринос Савеза у развоју града Новог Сада и изградњи што бољих веза између Републике Србије и Републике Српске.

„Желим да се посебно захвалим предивном граду Новом Саду и његовим становницима, који су нас увијек топло дочекивали и подржавали наш рад на очувању сјећања и културе завичаја“, истакао је Максимовић.

Представљен је богат културно-уметнички програм од здравице до пјесме ‘на бас’ а у забавном дијелу госте је забављала крајишка група “Синови Мањаче“ и фолк пјевачи.

Одржавање ове свечаности је подржало и Представништво Српске у Србији.

Представништво Републике Српске у Србији

Преузето са: Банија онлајн

Нема коментара

Напишите коментар