Зелена ноћ

Одржано забавно вече на Муљави у склопу манифестације Зелена ноћ НК „Петрова гора“

У склопу манифестације Зелена ноћ, коју организује једини српски клуб на Кордуну НК „Петрова гора“, одржано је традиционално забавно вече у ловачком дому „Муљава“. Било је присутно близу 1000 Срба и њихових пријатеља Хрвата. Интересовање је било толико велико да на крају није било довољно мјеста за сједење али то није сметало да дио гостију ужива и стојећи. На забави је био присутан значајан дио Кордунаша и њихових пријатеља који живе у Србији, Републици Српској и трећим земљама а који у ово доба године долазе у свој родни крај. Посебно радује чињеница да је на забави било доста младих што показује да се нису одрекли својих коријена и своје традиције.

На забаву је дошао, између осталих, народни посланик у Скупштини Србије Миодраг Линта са својим сарадницима. По повратку у Београд он је гостовао у Јутарњем дневнику ТВ Пинк гдје је, између осталог, веома позитивно говорио и о манифестацији Зелена ноћ и потреби да Србија активно помогне опстанак НК „Петрова гора“, који је један од симбола српског народа на Корудну. Присутне госте су забављали Дадо Трбојевић Ендек са својим бендом и чувени пјевач крајишке музике Боро Дрљача. Све је протекло у једној веселој и позитивној атмосфери без најмањег инцидента. Забавно вече је трајало до раних јутарњих часова.

Главне заслуге за одличну организацију забавне вечери и саме манифестације Зелена ноћ припадају Управном одбору СД „Петрова гора“ који чине предсједник Милорад Кнежевић, секретар Никола Еремић и чланови Миле Кнежевић, Бојан Добросављевић, Ђорђе Мандић и Раде Вујић, као и осталим члановима друштва.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ post_id=“9367″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1501498606588″]
Нема коментара

Напишите коментар