Остојић позвао грађане Српске да у свим локалним заједницама обиљеже Дан републике

Срби обиљежавају 9. јануар у Републици Српској, а не у Федерацији БиХ (ФБиХ) и грађани треба да се окупе у свим локалним заједницима како би исказали колико им је Српска важна, рекао је Срни предсједник Борачке организације Републике Српске (БОРС) Радан Остојић.

Остојић је истакао да ће Српска наставити да обиљежава Дан Републике као и до сада, те позвао грађане на прославу 9. јануара широм Српске.

„Имамо право да Дан Републике обиљежавамо у сваком дијелу Српске, у сваком граду“, изјавио је Остојић поводом најаве окупљање бошњачких ратних удружења у Сарајеву против обиљежавања 9. јануара.

Он је навео да ове године Српска обиљежава 9. јануар не само у Источном Сарајеву, него у цијелој Републици.

„Ми смо одавно рекли да је то Дан Републике и да не прихватамо никаква другачија рјешења. Позивам грађане Српске да се на свим нивоима организују и окупе у општинама и градовима и да на такав начин кажемо колико нам је важна Република Српска, да је то тековина Одбрамбено-отаџбинског рата и да је она неупитна“, истакао је Остојић.

Остојић је рекао да бошњачка удружења простекла из минулог рата могу да у ФБиХ обиљежавају шта желе и да удружења из Републике Српске неће око тога правити проблем.

„Што прије схватимо да свако у свом дијелу има право да обиљежава оно што он хоће – онда ћемо можда и доћи до неке врсте мира, разумијевања и суживота“, напоменуо је Остојић.

Бошњачка удружења простекла из минулог рата најавила су за сутра окупљање у Музеју храбрости у Сарајеву, поводом обиљежавања Дана Републике Српске 9. јануара, а позвали су све, од Зелених беретки до Удружења генерала.

Свечаним дефилеом у Источном Сарајеву ће у понедјељак, 9. јануара, бити прослављен 31 година постојања Републике Српске.

Извор: Глас Српске

Коментари
  • …pozvao…treba da se okupe..

    Zar je gradjanima Republike Srbske potrebno da ih netko pozove i kaze im da se trebaju okupiti na obiljezavanju svog postojanja ?!?!

    уторак, 03. јануара 2023.

Напишите коментар