АКТУЕЛНО:

Отац Гојко Перовић: Антицрквени тонови са Конгреса ДПС-а збуњују људе, свађају браћу и наносе друштвену штету

Предсједник Ђукановић неуморан у прављењу и продубљивању подјела, није разумио грађане државе чији је предсједник, као што не разумије сопствену црногорску историју.

Антицрквени тонови који су се данас могли чути са Конгреса Демократске партије социјалиста (ДПС) збуњују људе, свађају браћу и наносе друштвену штету, оцијенио је ректор Цетињске богословије отац Гојко Перовић.

Он је рекао да је предсједник Црне Горе Мило Ђукановић “неуморан у прављењу и продубљивању подјела”.

“Није разумио грађане државе чији је предсједник, као што не разумије сопствену црногорску историју”, поручио је Перовић

Он је навео да је Српска православна црква (СПЦ), иако има национални предзнак, црква свих вјерника без обзира на њихову нацију.

“Као што је Црна Гора држава свих њених грађана, без обзира на њихов идентитет, иако је име насе земље, измедју осталог и име једне нације”, рекао је Перовић.

Он је поручио да СПЦ има јасан и недвосмислен континуитет са црквом из Краљевине Црне Горе, која је била и светосавска и видовданска и која је чувала јасну орјентацију ка обнови јединства са Пећком патријаршијом, које се и десило и које су подржали сви њени свештеници, владике и монаси.

Перовић је истакао да цркву не занимају идентитетске подјеле, јер је она за све људе добре воље.

“Али овакви антицрквени тонови са Конгреса једне номинално грађанске и секуларне странке збуњују људе, свађају браћу и наносе друштвену штету”, закључио је Перовић.

Преузето са: ИН4С

Нема коментара

Напишите коментар