АКТУЕЛНО:

Парастос погинулим борцима и цивилима у Гајевима код Шамца

У Гајевима, код Шамца, данас је служен парастос и положени вијенци за 18 погинулих бораца и три цивилне жртве одбрамбено-отаџбинског рата, те за 16 жртава из Другог свјетског рата са овог подручја, погинулим на данашњи дан.

Начелник општинског Одјељења за општу управу Лепа Тривић рекла је да сви треба да се поклонимо сјенима оних који су дали животе за одбрану Републике Српске.

Она је навела да је обавеза републичких и локалних власти да се брину о породицама палих бораца, ратним војним инвалидима и борцима.

Предсједник мјесне Борачке организације из Гајева Чедо Лукић рекао је да је црква на којој су уклесана имена погинулих саграђена 2002. године.

„Жртве никада не смију бити заборављене. Данас и сваки дан ми се поклањамо нашим херојима из свих ратова“, рекао је Лукић.

Након парастоса, који је служио горњослатински свештеник јереј Драган Павловић, положени су вијенци и прислужене свијеће.

Парастосу су, осим породица погинулих, представника Борачке организације и мјештана Гајева, присуствовали и локални званичници.

Текст преузет са: Срна

Нема коментара

Напишите коментар