Писмо Линте за 383 прогнаничке породице са подручја Града Београда

Поштоване породице,

Као што вам је познато,  20. јануара упутио сам писмо премијерки Брнабић везано за питање 383 прогнаничке породице са подручја Града Београда које чекају коначно рјешење стамбеног питања. Тражио сам од премијерке Брнабић да Влада испуни оправдане и праведне захтјеве наведених породица: прво, да се из буџетске резерве хитно издвоје средства у висини седам милиона евра за израдњу 133 стана у улици Др. Ивана Рибара на Новом Београду; друго, да Јединица за управљање пројектима (ЈУП) или друга институција распише јавну набавку и да се изабере извођач радова; треће, да Град Београд објави коначну листу 383 прогнаничке породице које су добиле станове и да се 250 прогнаничких породица усели у завршене станове у насељу Овча.

Желим да вас информишем да сам разговарао телефоном са замјеником шефа кабинета премијерке Брнабић Николом Јовановићем и замолио га да Влада хитно испуни три захтјева прогнаничких породица. Господин Јовановић ми је рекао да премијерка Брнабић подржава испуњавање наведених захтјева и да је писмо са петицијом 113 прогнаничких породица прослијеђено комесарки Наташи Станисављевић с циљем да се након скоро пет година коначно ријеши наведени проблем.

Разговарао сам данас телефоном и са комесарком Наташом Станисављевић од које сам тражио да ми одговори када ће коначно бити обезбеђена средства за изградњу 133 стана на Новом Београду, када ће породице добити писмени одговор на њихово писмо са петицијом и када ће  примити делегацију прогнаничких породица на састанак. Комесарка Станисављевић ми је рекла да се обратила Министарству финансија за наведена средства и да очекује одговор до краја сљедеће недјеље. Такође, рекла ми је да ће породице у кратком временском року добити писмени одговор на писмо и информацију када ће бити одржан састанак.

С попштовањем,

У Београду, 30. јануар 2023. године

Предсједник Савеза Срба из региона
Миодраг Линта

Нема коментара

Напишите коментар