АКТУЕЛНО:

Почела обнова спомен-костурнице у Глини

У Глини, у Хрватској, данас је почела обнова спомен-костурнице гдје се налазе посмртни остаци више хиљада Срба које су звјерски убиле усташе 1941. године, саопштено је из бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији.

Предсједник Одбора Милорад Арлов рекао је да је обнова почела захваљујући донацији од 13.000 евра Владе Републике Српске и премијера Српске Радована Вишковића, а на молбу одбора и Вијећа српске националне мањине из Глине.

– Ријеч је о обнови и санирању оштећења на спомен-костурници на Православном гробљу у Глини. Као потомак жртава овог монструозног злочина захвалан сам Вишковићу за донацију и препознавање значаја овог споменика који треба да остане трајно сјећање на велике српске жртве – истакао је Арлов и додао да се завршетак радова очекује до краја новембра.

Арлов је подсјетио да је спомен-костурница подигнута 1951. године и да су у њој похрањени посмртни остаци више од 2.000 српских жртава које су звјерски убиле усташе у покољу 1941. године у православној цркви у Глини.

Спомен-костурница је знатно оштећена у снажном земљотресу који је захватио Глину и Банију крајем прошле године.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар