Подела пакетића старачким домаћинствима у Ливањском пољу

У протеклу недјељу, због новонастале ситуације пандемије, у Ливањском светом храму није служена Света Литургија.

Знајући да та ријеч Литургија означава народно служење Богу, парох ливањски Предраг Црепуља одлучио је да тај дан служба Богу поприми другачији облик, те је умјесто Свете Литургије извршена подјела пакета социјално најугроженијим парохијанима насељеним дуж Ливањског поља, у парохијама: лијевањској, губинској, врбичкој и црнолушкој.

Помоћ је стигла и припремљена марљивим радом и љубављу чланова нашег удружења Огњена Марија Ливањска, које дјелује већ дужи низ година.

Најтежи дио посла јесте да се одлучи коме ће се уручити тај скромни пакет потребштина, скроман али ипак пун љубави за ближњег.

Када бисмо били у могућности и када би се наши људи, боље ситуирани више одазивали позивима Удружења, нема дилеме да би помоћ-пакет био уручен сваком преосталом житељу нашег Ливна и Ливањског поља, али од скупљених средстава купљено је тридесет три и толико је и подјељено, надајући се да ће се идућег пута успјети сакупити више средстава, те самим тим и у више домаћинстава послати овај мали али драги знак пажње.

 

 

Прешавши око стотинупедесет километара тога дана, отац Предраг је у журби направио неколико фотографија, које ће нам и визуелно показати како и гдје живе наши људи у Ливањском пољу.

Ако помоћ није овога пута, овом другачијом Литургијом стигла до свих, најважнија помоћ, молитва, идуће недјеље, када ће се у ливањском храму одслужити Божанствена Литургија-молитва Богу ће бити узнешена за све и за свја.

Нема коментара

Напишите коментар