АКТУЕЛНО:

Подгорица: Скуп Ђукановићевих присталица

На Тргу независности у центру Подгорице одржан је скуп присталица Мила Ђукановића и његовог ДПС-а, који је поражен на недавним парламентарним изборима.

Учесници су носили црногорске заставе, а могле су се видјети и зелене такозване кмитске заставе, Комитског покрета из 1918. који се тада противио да се Црна Гора прикључи Србији.

Уочи почетка скупа пјевале су се старе црногорске пјесме, палиле бакље и пуцала пиротехника, а појединци су узвикивали „Србија и Црна Гора не, нема збора“ и „Дај Томпсона“, преносе црногорски медији.

И даље се званично не зна ко је организовао нити ко „преузима одговорност“ за вечерашњи скуп. Према исању медија, полиција није саопштила ни да ли је скуп одобрен и ко га је пријавио.

Иначе, у Црној Гори је због пандемије вируса корона на снази забрана окупљања више од 100 људи на отвореном.

Опозиција је раније упозорила да би на скупу могло бити инсценираних инцидената, да ће доћи до нерада и угрожавања безбједности грађана, те пребацивања одговорности на њих.

Коалиција „За будућност Црне Горе“ Здравка Кривокапића огласила се јуче саопштењем наводећи да овај скуп носи велике здравствене и безбједносне ризике, с обзиром на то да се очекује намјерно изазивање нереда и насиља.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар