Положени вијенци код централног споменика у Зворнику

У Зворнику је обиљежен 21. мај – Дан града, као и 610 година постојања града, а тим поводом положени су вијенци код централног градског споменика за 1.080 погинулих бораца и одржани пријеми код градоначелника за стријелце противградне заштите и ученике основних школа који имају одличан успјех, а слабог су материјалног стања.

Градоначелник Зоран Стевановић рекао је новинарима да се Дан града и 610 година постојања Зворника обиљежава у значајно измијењеним околностима због пандемије вируса корона.

„Настојали смо да испоштујемо традицију – положили смо вијенце на градском споменику у част свих који су у ових 610 година дали живот у одбрани града, као и ових простора“, рекао је Стевановић.

Он је додао да је организовао и пријем за одличне ђаке основних школа који су слабог материјалног стања, а који дају максимум у учењу.

„Традиционално смо се дружили са нашим стријелцима који одговорно обављају свој посао“, навео је Стевановић.

Он је додао да од успостављања противградне заштите пољопривреда није имала веће штете, осим појединачних инцидената од олуја и града.

„Кад подвучемо црту, ако је вријеме за то будући да је пандемија вируса и даље присутна, мислим да смо и ту учинили све што се могло да заштитимо здравље суграђана и спријечимо ширење вируса на већи дио популације у Зворнику“, рекао је Стевановић.

Он је захвалио свима који су допринијели у борби против ширења вируса корона.

„Захваљујем привредницима који су дали значајан прилог у набавци респиратора за Општу болницу Зворник, помагали финансирање карантина и функционисање живота у времену ванредног стања, док су неки од њих давали на кориштење волонтерском сервису и градским службама своје аутомобиле“, рекао је Стевановић и нагласио да је било много добрих дјела у ових 60 дана борбе са вирусом.

Стевановић је рекао да је, упркос пандемији, учињено све да се живот у граду не заустави и додао да нису стајале инвестиције које су могле да иду даље јер се свакодневно радило на оним градилиштима на којима су започети радови.

„Очекујемо да у наредних четрдесетак дана буду завршени радови на Мосту краља Александра Првог Карађорђевића, који преко Дрине повезује Зворник и Мали Зворник, те да мост добије димензију какву заслужује“, навео је Стевановић.

Он је изразио жељу да интегрисани гранични прелаз на овом мосту за пјешаке буде на страни Србије како би због недостатка простора био отворен излаз са моста према Зворнику.

Говорећи о осталим инфраструктурним пројектима, Стевановић је напоменуо да је потписан уговор за реконструкцију Дома здравља и да би радови требало да крену чим буде укинуто ванредно стање.

„Очекујемо да овог љета или до краја године почну радови на реконструкцији и доградњи новог блока Опште болнице, те зграде Основног суда“, рекао је Стевановић и додао да ће почети и изградња посљедње фазе водовода у насељима Локањ и Пилица, као и низ других пројеката као што су асфалтирање и сређивање градских улица и реконструкција централног споменика.

Стевановић је апеловао да привредници не губе вјеру и наду него да се окрену послу, захваливши Влади Републике Српске и Републиком штабу за ванредне ситуације што су нашли могућност да се помогне привреди.

У оквиру обиљежавања Дана града, Стевановић ће сутра организовати пријем за вуковце и ученике генерације зворничких средњих школа.

Стевановић је суграђанима честитао Дан града и 610 година постојања Зворника.

Зворник се први пут помиње 21. маја 1410. године у архивској грађи Дубровачке републике.

Преузето са: СРНА

Нема коментара

Напишите коментар