Помен погинулим борцима ВРС у Доњој Слатини код Шамца

У Доњој Слатини код Шамца данас је служен помен десеторици погинулих бораца Војске Републике Српске и једној цивилној жртви одбрамбено-отаџбинског рата из тог мјеста.

Помен је служен поред споменика борцима погинулим у отаџбинском рату, а потом су породице погинулих, представници локалне власти, мјесне и општинске Борачке организације и мјесне заједнице положили цвијеће.

Начелник општинског Одјељења за привреду и инспекцијске послове Предраг Недић рекао је да је ово дан сјећања на борце који су дали животе за Републику Српску како би наредне генерације могле да живе у миру, да раде и стварају.

„Најмање што можемо да урадимо је да се у што већем броју окупљамо на оваквим поменима, да не дозволимо да буду заборављени и да сјећање на њих преносимо на млађе генерације“, нагласио је Недић.

Он је рекао да се кроз институције система и даље треба залагати за остваривање права породица погинулих бораца, ратних војних инвалида и бораца.

Предсједник Борачке организације општине Шамац Радован Зорановић навео је да је ово дан када одају почаст саборцима који су дали животе за Републику Српску.

„Наша је дужност и обавеза да их се сјећамо и поштујемо њихова дјела“, поручио је Зорановић.

Извор: Срна

Нема коментара

Напишите коментар