Помен за Србе страдале код Глине у акцији „Олуја“

Служењем парастоса и полагањем цвијећа на гробљу у Горњем Селишту код Глине, данас је у организацији Вијећа српске националне мањине из Глине одржан помен за око 160 српских невиних цивилних жртава убијених у акцији „Олуја“ и након ове акције.

Лица сахрањена на овим гробљу су већином били људи са Кордуна и из Глине.

Помен и парастос служио је парох глински Горан Каламанда, уз присуство око 50 потомака, родбине жртава и грађана Глине српске нацииналности.

Помену и парастосу присуствао је предсједник бајњалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији, Милорад Арлов, који је рођен на Кордуну.

Арлов је захвалио Вијећу српске националне мањине у Глини што сваке године организује обиљежавање страдања српског народа Кордуна и на овај дан и не да да се овај злочин према невиним српским жртвама заборави.

– Ми Срби само се састајемо на прастосима и поменима и не смијемо више дозволити да на великим жртвама чувамо и градимо своје постојање. Ове генерације не смију дозволити да ратујемо, јер боље је 50 година преговарати и покушавати наћи демократски начин живота, него један дан ратовати – рекао је Арлов.

Арлов је руководству Вијећа српске националне мањине предложио да око 30 српске дјеце из разорених земљотресом, порушених и угрожених кућа, у пратњи родитеља и руководства Вијећа 25. августа ове године буду гости Одбора и посјете Бањалуку и Републику Српску.

Помену и парастосу присуствовала је замјеница градоначелника Глине Бранка Митић Бакшић, потпредсједник Скупштине града Глине, Никола Јанус, те предсједик Вијећа српске националне мањине Глине, Милан Мартиновић.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар