Поново оскрнављена спомен плоча на Врацама – комуналци већ очистили фарбу

Непознато лице или више њих вечерас су зеленом фабом поново на Врацама у Источном Новом Сарајеву оскрнавили спомен-плочу у част Војске Републике Српске /ВРС/ и генерала Ратка Младића, али је очишћена, захвајујући брзој интервенцији радника Комуналног предузећа „Рад“.

Срни је у Комуналном предузећу „Рад“ потврђено да су одмах након скрнављења спомен-плоче реаговали на позив градоначелника Источног Сарајева Љубише Ћосића и у кратком року очистили фарбу.

Претпоставља се да је на спомен-плочу постављену на Врацама у знак сјећања на војну смотру коју је ту у мају 1992. године извршио генерал Младић, фарба вечерас бачена из аутомобила, а раскрсница на којој се спомен-плоча налази покривена је видео-надзором, па ће више детаља о овом случају и починиоцима бити познато накнадно.

Спомен-плоча на Врацама била је на мети вандала и 17. новембра када је посута је бијелом фарбом.

Борачка организација Источно Ново Сарајево поставила је 2014. године на Врацама, неколико километара од центра Сарајева, плочу у знак сјећања на војну смотру коју је на том мјесту маја 1992. године извршио генерал Младић.

Недавно је Градско вијеће Сарајева усвојило иницијативу делегата Алме Ченгић којом се захтијева од ОХР-а да са улаза на подручје општине Ново Сарајево наложи скидање спомен-плоче.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар