Потпишите петицију и придружите се фејсбук групи „Иницијатива за назив Клиничког центра Ниш – Др Миодраг Лазић Лаза“

Адреса је: www.peticije.online (региструјете се, улогујете, на претраживачу укуцате др Лазић, нађете петицију, потпишете је и потврдите Ваш потпис на мејлу који ћете добити).

„Лазо, готов сам!“ – посљедње је чега се сјећам да сам изговорио. Анестезиолози су констатовали да ми је срце стало и да сам практично био мртав. Тада је доктор Лазић почео вјештачки да ми пумпа грудни кош, а чинио је то са толиком жељом да ме оживи, да ми је поломио грудну кост и два ребра. Када ни то није успјело, отворио је грудни кош и масирао ми срце наживо, те успио да ме врати у живот – прича Васо Јеремић, кум покојног др Миодрага Лазића.

Ово су немиле ратне сцене које се ни замислити не могу, а камоли доживјети.Тек када смо изгубили др Миодрага Лазића, директора Ургентног центра Ниш, јунака и хероја, добровољца који је учествовао у одбрани Републике Српске Крајине и Републике Српске, истина о његовом животу и дјелу почела је да допире до свих нас.

Доктор Миодраг Лазић није одступио ни пред опаким вирусом корона, стао је испред свих, иако је имао два мјесеца до пензије, спадао је у угрожену категорију и сви су му савјетовали да се склони. Није их послушао, часно је живио, часно је одлучио и да оде. Посљедња жеља била му је да на вјечни починак буде испраћен уз звуке пјесме „Марш на Дрину“.

У опроштајној поруци, између осталог, написао је: „Моји вољени Крајишници, пријатељи из Републике Српске за које сам жива легенда, заувијек искрено ће плакати сви, јер су увијек вјеровали да сам неуништив. Волим вас заувијек!“

А како ми можемо да се одужимо доктору Лазићу? Много је приједлога и идеја, најмање што можемо да учинимо јесте да у свакој општини, како у Србији, тако и у Републици Српској, једна улица понесе име легендарног др Миодрага Лазића. Морамо учинити све како бисмо за новије генерације трајно сачували успомену на тог српског хероја. Његово име остаће у срцу и у сјећањима српског народа и оно никада не смије бити заборављено.

Препоручујемо Вам да погледате филм „Дневник ратног хирурга“ РТРС, снимљен по мотивима истоимене књиге др Миодрага Лазића, као и филм „Срце на длану“ РТС.

Филмови:

 

Књига: http://www.krajinaforce.com/dokumenti/dnevnik_ratnog_hirurga.pdf

Пријатељ др Лазића, господин Зоран Бајић из Ниша, покренуо је петицију: „ДА КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР НИШ ПОНЕСЕ ИМЕ ДР МИОДРАГ ЛАЗИЋ“. Позивамо све Србе, а посебно Крајишнике, да подрже ту иницијативу и да путем интернета потпишу петицију.

Адреса је: www.peticije.online (региструјете се, улогујете, на претраживачу укуцате др Лазић, нађете петицију, потпишете је и потврдите Ваш потпис на мејлу који ћете добити).

Такође, на фејсбуку је оформљена група „Иницијатива за назив Клиничког центра Ниш – Др Миодраг Лазић Лаза“ која већ има преко 51.000 чланова. Придружите се групи и позовите и своје пријатеље.

Почивај у миру докторе, нека ти је вјечна слава и хвала!

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар