ПРЕДРАГ АНТОНИЈЕВИЋ: Прича о Дари наставиће се причом о Олуји

Редитељ филма “Дара из Јасеновца” Предраг Антонијевић рекао је да ће након филма, у истоименој серији прича бити проширена и догађајима који се односе на операцију “Олуја”, као наставак приче о српском страдању и егзодусу из Хрватске, започетом током Другог свјетског рата.

“Дотаћи ћемо се Олује да комплетирамо тај српски егзодус из Хрватске, оно што је почето током Другог светског рата, а што је завршено са Олујом. Значи срешћемо неке од тих ликова из овог филма. Ево ово први пут говорим јавно – срешћемо их сада у Олуји и уочи Олује”, рекао је Антонијевић за РТС.

Он истиче да су се аутори и продуценти филма “Дара из Јасеновца” одлучили да што прије прикажу овај филм на РТС-у и РТРС-у у свјетлу ових скоријих догађаја у вези са “Дарином Оскаровском причом”.

“Једноставно мислимо да је дошао тренутак да широка публика што пре види филм да би и они сами знали о чему сви причамо – да ли је Дара та такозвана српска пропаганда или није, да ли је Дара антихрватски филм или није, да ли је Дара антиусташки филм, што јесте”, нагласио је Антонијевић.

Он је рекао да је у Хрватској велики број људи чиста срца и да су то показали тако што су наградили филм о Диани Будисављевић на Пулском фестивалу.

“Али има и знатан број људи у Хрватској који и даље гаји тај усташки легат у Независној Држави Хрватској /НДХ/. Тако су кренули одмах и напади на овај филм, без да се он види. Биће свуда у свету и биће и по факултетима, као научно-наставно штиво ће се вртети и о њему ће се разговарати”, рекао је Антонијевић.

Извор: Срна

Нема коментара

Напишите коментар