ПРЕМИНУО МИЛАН АНЂИЋ: Чувени спортски новинар Радио Београда отишао у легенду

  • Дугогодишњи новинар, спортски репортер Радио Београда Милан Анђић преминуо у је 74. години. Био је препознатљив по преносима фудбалских утакмица. Био је један од новинара који су радили у време највеће популарности емисије „Време спорта и разоноде“, јављајући се са стадиона широм старе Југославије.

Милан Анђић је рођен у Гацку 1948. године. Дипломирао је на Правном факултету у Београду.

За време студија новинарску каријеру започео је у листу „Студент“, крајем шездесетих година, да би 1972. године, после конкурса дошао у Радио Београд. Кратко време радио је у привредној рубрици, а затим до пензионисања у Спортској редакцији Првог програма.

Од 1996. до 2000. године био је уредник рубрике.

Био је препознатљив по преносима фудбалских утакмица, један од новинара који су радили у време највеће популарности емисије „Време спорта и разоноде“, јављајући се са стадиона широм старе Југославије.

Анђић је био репортер специфичног стила и гласа, коментатор са ставом и чистом, прецизном реченицом.

Извештавао је са бројних домаћих и међународних такмичења пратећи фудбал, бокс, рукомет и бициклизам. Више од деценије извештавао је са Бициклистичке трке Кроз Југославију. Пратио је бројна европска и светска првенства у рукомету.

Извештавао је и с Олимпијских игара у Атланти 1996. и светског првенства у фудбалу 1998. године у Француској.

Такође, преносио је и бројне фудбалске дербије између Црвене Звзеде и Партизана.

Добитник је награде за животно дело Удружења спортских новинара Србије и златног микрофона Удружења спортских новинара Београда.

Време и место сахране Милана Анђића биће саопштени накнадно.

РТС

 

Нема коментара

Напишите коментар