Прољетни концерт АНИП-а ВЕЗ из Хамилтона

У суботу, 11. маја ове године у канадском граду Оквилу, одржан је традиционални прољетни ђурђевдански концерт Ансамбла народних игара и пјесама АНИП-а ВЕЗ из Хамилтона. У цјеловечерњем фолклорном програму учествовало је 170 чланова домаћих плесача, као и гости, фолклорна група Свети Сава Опленац из Мисисаге.

Неколико стотина посјетилаца, међу којима је био највећи број родитеља дјеце плесача, искрено су уживали у умјетничким чаролијама и предивним кореографијама игара из Србије.

Ову културну манифестацију обавезно прати богата понуда хране и освјежавајућих пића, што није изостало ни овога пута. Све то засладила је богата томбола од које зарада иде за куповину нових народних ношњи.

Све ово што што се догодило ове вечери представљало је генералну пробу пред бројне нове наступе који чекају фолклораше из Хамилтона. То се прије свега односи на гостовање у Чикагу за крајем овог мјесеца, али и за прво гостовање првог ансамбла АНИП-а ВЕЗ у неколико градова наше Србије. Ово гостовање у плану је за вријеме школских љетних празника.

Наше честитке упућујемо свим учесницима прољетног концерта на постигнутом нивоу умјетничког изражавања кроз плес и пјесму, са жељом да тако наставе даље.

Желимо им добар провод и успјех на предстојећим наступима. Наравно, честитке упућујемо и онима који су најодговорнији за ове завидне успјехе, умјетничком директору АНИП-а ВЕЗ господину Љубомиру Луки Поповићу, као и његовим асистентима Тамари Кекић и Шари Буква.

Илија Вујановић

Преузето са: Банија онлајн

Нема коментара

Напишите коментар