Прослављен Петровадан у Биовичином Селу – општина Кистање

Храм Светих Петра и Павла заједнички је за Биовичино Село, Модрино Село, Нунић, Колашац и Вукше. Литургију је водио свештеник из Кистања јереј Немања Благојевић.

Народ расут свуда по свијету, дошао је за овај велики празник који је одувијек окупљао велики број вјерника у овом дијелу Далмације. Придржавали су се мјера, па су наизмјенично улазили и излазили из цркве, да се не би створила гужва.

Поводом Петровдана оджан је и Трећи маратон у Биовичином Селу 11.7.2020. и како нам је рекао један од организатора Србо Опачић задовољни су одзивом, јер и у Хрватској влада корона вирус.

– Спремали смо се као да ће нас бити триста. Плашили смо се да нико неће доћи… ипак је било око 100 учесника. Побједници су сви који су дошли, свима смо на крају подијелили мајице и медаље. Хвала свима који су нам помогли финансијски, сами не би успјели.

Апсолутни побједник је Ацо Корлат. Други је Давид Јовић. Трећи Милан Доброта.

У женској категорији прво мјесто Данијела Деспот. Друго Дијана Тртица. Треће Љиљана Шкорић.

Категорија дјеца – прво мјесто Шоргић Ана, друго Сара Стијеља, треће Давид Шуша (шампион).

– Дјеца су били хероји трке, Нина Граховац и Петар Деспот који су претрчали цијелу стазу. Као Хамилтон трчећи је јурио Андреј Доброта наш прослављени картинг возач, шампион Европе. Најстарији учесник Нина Доброта је била примјер свима, тркач за похвалу.

– Да напоменем, без Слађе  Мачак наше ултрамаратонке тешко да би успјели ово организовати. Хвала волонтерима Данијели Бјелановић, Тамари и Слађани Доброта.Нисмо заборавили ни наше медицинске раднике који нису могли доћи због посла, свима ћемо уручити медаље као да су били.

Већина тркача је присуствовала литургији, а организатори трке су већ годинама задужени за чишћење цркве, и око цркве.

Свештеник јереј Немања Благојевић је присуствовао трци и помогао је финансијски.

Новинар Српског кола

Драгана Бокун

Нема коментара

Напишите коментар