Радановић: Срби не могу у Добровољачку, Бошњацима нико не прави проблем у Српској

Предсједник Одбора за заштиту Срба у Федерацији БиХ Ђорђе Радановић не види разлог зашто се Србима не би дозволило полагање вијенаца у Добровољачкој улици у Сарајеву као што је Бошњацима дозвољено да у Републици Српској одају почаст на мјестима страдања бошњачког народа.

Радановић је рекао да нико не прави проблем Бошњацима у Приједору да то учине, нити их је ко нападао, као што никоме није пало на памет да изазове неред када је прошле године на обиљежавање страдања Бошњака у Калиновику долазио лидер СДА Бакир Изетбеговић.

Он је за „Еуро Блиц“ истакао како Србима никада није било дозвољено да уђу у некадашњу Добровољачку улицу и одају почаст, већ је дозвољено само да се на годишњицу страдања дође у улицу прије, те ту положе вијенци, односно прихватане су сугетије кантоналног МУП-а да се то учини на неких 100 до 200 метара од Добровољачке.

Предсједник БОРС-а Миломир Савчић потврдио је овом дневном листу да Србима никада нису дали да дођу на мјесто страдања, поготово да се тамо постави спомен-плоча, за разлику од Бошњака који на свако мјесто страдања њихових сународника долазе без икаквих проблема.

– Чак постављају и обиљежја и спомен-плоче, некада и са провокативним и нетачним натписима, као што је био случај у Вишеграду да кажу да се тамо десио геноцид – рекао је Савчић.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар