Раковић: Српска деца не треба да се такмиче у Хрватској, Федерацији БиХ и Цетињу

У јучерашњој емисији на ТВ Пинк историчар др Александар Раковић казао је да српска дечица не треба да се такмиче у Хрватској, Федерацији БиХ и Цетињу, где безбедносно могу да буду угрожени и деца и њихови родитељи.

Раковић је рекао да је у последњих месец и по видљиво да нападачи на српску децу и Србе или нападају координисано или насилници црпе инспирацију једни од других.

Када је реч о насилницима и хулиганима, Раковић је посебно истакао пуцње албанског терористе на српску децу на Косову и Метохији (на Бадњи дан) и напад на српску децу и њихове родитеље у Сарајеву (на Српску нову годину).

Раковић каже да је у току општа хистерија против Срба и да је кулминирала на наше празнике, а као инспираторе насиља над Србима поменуо је Аљбина Куртија, Бакира Изетбеговића, Бисеру Турковић, Османа Мехмедагића и структуре бившег Ђукановићевог режима.

Из исте матрице су, према Раковићу, напади у Црној Гори на функционере Демократског фронта и Социјалистичке народне партије коју су у прославили Дан Републике Српске у Бањалуци и Источном Сарајеву и говорили у Народној скупштини Републике Србије.

Раковић се посебно осврнуо на реиса Рифата Фејзића и Ервина Ибрахимовића који су вербално напали градоначелника Никшића Марка Ковачевића због прославе Српске нове године, али ниједном речју нису осудили напад хладним оружјем у Сарајеву на родитеље српске дечице.

Даље, Раковић је поводом поклича „Убиј Србина“ који су у Сарајеву скандирала деца из Сплита, рекао да се млади у Хрватској од вртића до универзитета васпитавају у србофобији.

Раковић је поручио дечијим спортским клубовима који из Србије ипак имају намеру да иду у Хрватску, Федерацију БиХ и Цетиње, да се претходно код локалних Срба распитају о реалној ситуацији, а од органа Републике Србије и Републике Српске затраже савете за осигурање безбедности.

С тим у вези, Раковић је препоручио да се смештај за српску децу убудуће осигурава у српском Источном Сарајеву, уколико су клубови ипак решили да играју турнире у муслиманском Сарајеву.

Извор: ИН4С

Нема коментара

Напишите коментар