АКТУЕЛНО:

Ријешен проблем са имовином породица погинулих бораца у Рамићима

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић потписао је данас уговоре о преносу права својине на парцелама у насељу Рамићи са представницима 12 породица погинулих бораца и ратних војних инвалида, чиме се рјешавају имовинско-правни односи, саопштено је из Градске управе Бањалука.

У саопштењу се превизира да потписивањем уговора те породице добијају власништво на парцелама на којима су изградили своје стамбене објекте.

Станивуковић је послије сусрета са овим породицама рекао да је срећан јер је проблем након двије деценије коначно ријешен.

Он је додао да је ријеч о 40 до 50 чланова породица погинулих бораца који то дефинитивно заслужују и да данас они могу да кажу да је то њихово и да нико не може то да доведе у питање.

Станивуковић је поручио и другим породицама које имају овај проблем да су и ту врло близу рјешења и да се на дневном реду предстојеће сједнице Скупштине Града налази таква одлука за Дракулићку улицу.

Он је рекао да ће се наставити даље у насељу Рамићи са рјешавањем проблема које ове породице имају, те додао да, прије свега, сада треба да се уђе у процес легализације и да ће, с обзиром на то да су дуго чекали, ови предмети бити приоритетни.

„Провјерићемо могућности изградње канализације и других ствари које су им потребни како би имали један угоднији амбијент за живот“, рекао је Станивуковић.

Он је захвалио свим организацијама и институцијама које су дале свој допринос да се заједничким снагама ријеши овај дугогодишњи проблем.

Предсједник Градске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бањалука Станислав Бркић рекао је да је ових 12 породица прије 19 година добило плацеве, да су изградили куће, али да их нису могли легализовати нити бити власници тих кућа.

„Били смо упорни и сада је овај проблем коначно ријешен“, нагласио је Бркић.

Мајка погинулог борца Ковиљка Ковачевић рекла је да је у име породица погинулих Драгочај-Рамићи обишла бројне канцеларије тражећи да се ријеше њихови проблеми који су трајали 20 година.

„Жалосна сам што сам изгубила сина, али и поносна што сам имала таквог војника. Данас сам и сретна и тужна што сам ово дочекала. Хвала свима који су радили за нас и што се ово питање коначно ријешило. Имам још два сина и вечерас их зовем да их обрадујем“, додала је Ковачевићева.

Извор: Срна

Нема коментара

Напишите коментар