АКТУЕЛНО:

Рођен у Сивцу, а Далмацију носи у срцу

Јован Комазец иако рођен у Сивцу не заборавља далматинске коријене. Отац му је дошао из Жегара и љубав према Далмацији и Крајини је пренио на сина Јована који је рођен 2002. у Сивцу.

У посљедњих годину дана Јован Комазец организовао је неколико крајишких вечери: у Сивцу 27. маја гдје су пјевали Прелџије (Жаре и Миленко Крндија), Миле Делија и Давор Олуић, 19. августа такође у Сивцу, Гоци Ристић је наступао, у Станишићу 16. септембра су наступали Јандрино јато, Миле Делија и Момци Буковице, такође у Станишићу 18. октобра су наступали Мајкани, и у Црвенки је одржано Крајишко вече 16. децембра, наступали су Прелџије (Жаре и Миленко), Миле Делија, Давор Олуић и Браћа Росић.

Како је за Српско коло рекао Комазец, изненадио се посјећеношћу крајишких вечери. Поготово што доста младих долази, као и Крајишника средњих година.

– Одмалена слушам крајишку музику и дошао сам на идеју да организујем крајишке вечери. Људи се изненаде када дођу на весеље и виде мене, јер су очекивали да старији човјек организује Крајишко вече. Планирам да окупљам наше Крајишнике и у другим градовима, Суботици, Сомбору…

Оно што може да најави је Турнир у бришкули 28. јануара  у Станишићу и послије турнира наступиће крајишки извођачи.

Новинар Српског кола

Драгана Бокун

Нема коментара

Напишите коментар