АКТУЕЛНО:

Рунић: Власти Бихаћа и УСК-а треба да воде бригу о српским повратницима

Српски повратницима у десетак дрварских села која су послије Дејтонског споразума припала Бихаћу и Унско-санском кантону живе у веома тешким условима, неки и даље без струје, са лошом путном инфраструктуром, изјавила је Срни начелник општине Дрвар Душица Рунић.

Рунићева је напоменула да село Трубар 27. година од рата ни данас нема струје, а да се путеви који воде у села Очигрије, Бобољуске, Цвјетнић, Очијево, Тишковац никако не одржавају.

– Мобилна мрежа је лоша, негдје је нема никако, док је Мартин Брод који се налази у склопу Националног парка `Уна` уназад неколико дана потпољен, усљед изливања ријеке Уне – објаснила је Рунићева.

Према њеним ријечима, потребно је да власти у граду Бихаћу и самом Унско-санском кантону /УСК/ воде рачуна о српским повратницима у тим селима која су данас под њиховом управом.

– Обраћају нам се мјештани повратничких села која су прије рата била у саставу наше општине са бројим проблемима. Што можемо – помогнемо, с обзиром на то да су проблеми бројни и велики, а да је буџет Дрвара социјалног карактера – објаснила је Рунићева.

Српска повратничка породица Мајсторовић из Мартин Брода у Бихаћу претрпјела је огромну материјалну штету усљед изливања ријеке Уне, али их нико из Градске управе није обишао ради процјене штете.

Срна ни данас није могла да добије информације из Градске управе Бихаћ о томе да ли планирају да помогну овој породици и да изађу на терен да се утврди штета.

Мјештани Мартин Брода кажу да се вода повлачи, али да се страхује од нових падавина.

Извор: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар