ШАМАЦ: Сјећање на погинуле борце Војске Републике Српске и страдале цивиле

Представници општине Шамац и Борачке организације данас су, поводом Дана општине, код Спомен-обиљежја положили вијенце за 122 погинула борца Војске Републике Српске и 22 цивилне жртве са шамачког подручја у протеклом рату.

Предсједник шамачке Борачке организације Радован Зорановић поручио је да се данас присјећају свих погинулих бораца који су дали своје животе за стварање Републике Српске.

Он је додао да су на споменику уклесана имена погинулих војника, као и цивила који су животе изгубили током рата.

Предсједник Скупштине општине Шамац Симо Варадиновић истакао је да је задатак Владе Републике Српске, ресорног министарства и локалних заједница да заједно са Борачком организацијом учине све да се животни стандард породица погинулих бораца, ратних војних инвалида и демобилисаних бораца подигне на виши ниво.

Начелник општинског Одјељења за општу управу Лепа Tривић каже да се данас одаје почаст свима који су своје животе уградили у одбрану Шамца и темеље Републике Српске, а ниједног тренутка нису размишљали о себи, него о будућим генерацијама.

„Зато је дужност свих нас да на тим темељима градимо бољу у просперитетнију Републику Српску, јер само на такав начин показаћемо им да смо им вјечно захвални за њихове жртве“, каже Tривићева.

Преузето са: СРНА

 

 

 

 

Нема коментара

Напишите коментар