ОСВЕШТАН СПОМЕНИК ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА И ЦИВИЛИМА

У Дервенти је данас освештан Споменик у парку код Старог моста на ријеци Укрини, на којем су исписана имена 43 погинула борца Војске Републике Српске и шест цивилних жртва протеклог рата.

Након освештања спомен-обиљежја, служен је парастос, а потом су положени вијенци и прислужене свијеће.

Некадашњи припадник 27. моторизоване бригаде Војске Републике Српске Војислав Сибинчић рекао је да је 14 погинулих бораца из Мјесне заједнице Укрина.

„Остали чија су имена исписана на споменик дошли су да живе у нашу мјесну заједницу из других крајева и са собом су донијели посмртне остатке најмилијих“, навео је Сибинчић.

Јово Ристић, чији је брат Родољуб погинуо 1992. године на озренском ратишу и који је посмртно одликован Медаљом мајора Милана Тепића за исказану храброст, рекао је да је овај споменик одавно требало да буде освештан, јер је подигнут у спомен на оне који су дали животе за Републику Српску.

Он каже да је његов брат био малољетни борац Војске Републике Српске, који је одрастао у вишечланој породици са деветоро дјеце на Озрену, а погинуо је бранећи кућни праг на Вијенцу крајем 1992. године.

Вијенце су на споменик положили чланови породица убијених, делегације Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила и општинске Борачке организације.

Вијенац је положио и предсједник Скупштине града Мирко Земуновић, а у име градоначелника Дервенте изасланик Станиша Микеревић, који је и шеф Одсјека за борачко инвалидску заштиту, те делегације политичких партија.

Извор: Срна

Нема коментара

Напишите коментар