Савез логораша: Осумњичени за ратне злочине кандидат за потпредсједника ФБиХ

Савез логораша Републике Српске најоштриje је осудио и изразио јавно негодовање поводом чињенице да је осумњичени за ратне злочине Рефик Лендо кандидат за потпредсједника ФБиХ.

Бивши ратни комадант тзв. Армије РБиХ Рефик Лендо осим што се сумњичи за масакре над Србина на подручју Озрена и Возуће 1995. године, сумњичи се и за ратне злочине на Мајевици крајем 1994. године над заробљеним припадницима Војске Републике Српске и као такав је предложен од стране СДА за потпредсједника ФБиХ.

– Умјесто да се оваква лица кажњавају, они их награђују – саопштено је из Савеза логораша.

Истичу да је чињеница да у Влади Републике Српске министри не могу бити изабрани на основу осуђујуће пресуде за саобраћајни прекршај.

– Ау Федерацији БиХ кандидују ратног злочинца за потпредсједника ФБиХ што је, како су навели, за сваку осуду и одговорност Федералних институција и странке СДА-а која га је кандидовала. Самим чином провокације од стране представника ФБиХ исказује се став о константном изазивању расне, националне или вјерске мржње према српском народу и институцијама Републике Српске – закључили су у Савезу логораша.

Извор: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар