Сећање на убијену новинарску екипу из Шапца – 30 година незаборава

На данашњи дан, пре 30 година, на новинарском задатку на Банији убијена је четворочлана шабачка новинарска екипа – Зоран Амиџић новинар РТС-а, Бора Петровић сниматељ, Дејан Милићевић асистент сниматеља и Сретан Илић уредник Радио Шапца. За њихову смрт још нико није одговарао. На споменик у „новинарском кварту сећања“ у Шапцу, колеге из дописништва РТС-а и других шабачких редакција положиће цвеће и одати почаст настрадалој новинарској екипи.

Ко их је убио и ко су налогодавци још није утврђено, коме су и зашто били мета – још нема одговора.

Извештавање са банијског ратишта био је њихов професионални задатак, а вест која је 9. октобра 1991. године стигла са Баније потресла је цео Шабац и јавност.

Мучки из заседе, са 200 метака испаљених у аутомобил у којем су били, убијени су Зоран Амиџић уредник дописништва РТС-а Шабац, Бора Петровић сниматељ, Дејан Милићевић асистент сниматеља и Сретан Илић уредник Радио Шапца.

Улица из које су кренули на последњи новинарски пут од пре три године носи њихова имена.

Испред медијске зграде у „новинарском кварту сећања“, споменик колегама, који су били узор професије. Дар инвеститора Павловића моста граду, на сећање на шабачку екипу РТС-а која је прва извештавала о спајању обала Дрине.

Породица, пријатељи, колеге и јавност не заборављају и даље чекају истину и одговоре. И након 30 година као залог људскости и професије – за незаборав.

Извор: РТС/Банија онлајн

Нема коментара

Напишите коментар