Сестре Александра и Николина Дуброја освојиле 195 медаља

Да су потомци Смоковићана даровити за борилачке спортове, потврђују и сестре Александра и Николина Дуброја. Њихов отац Марко је такође своју младост провео у Смоковићу.

Млађа сестра Николина је имала здравствене проблеме са кичмом, па су родитељи одлучили да и њу и сестру упишу на џудо. Старија сестра Александра је стигла је до браон појаса.– До сада сам освојила око 90 медаља за разним такмичењима у Србији и иностранству, а међу њима 10 државних. Прошле године сам била позвана да идем на Балканско првенство, али због повреде кољена сам била спријечена – каже Александра, којој је 2015. година била најуспјешнија година.

Те године се као кадеткиња такмичила у конкуренцији сениора и освојила треће мјесто на првенству државе. Њени резултати 2015. године нису промакли ни општини Темерин, која је Александру прогласила за најбољу спортискињу општине. Занимљиво је да су се сестре 2016. године нашле у финалу првенства Србије за млађе сениоре. Побједа над млађом сестром донијела је Александри златну медаљу.

Млађа сестра Николина када је почињала са тренинзима није размишљала да ће јој спорт који је почела да тренира из здравствених разлога донијети толико радости.

И она је носилац браон појаса и освојила је до сада 95 медаља на разним такмичењима, међу којима је 9 државних медаља. Искорак у каријери је показала 2014. године и 2015. године када је у регионалној Евролиги двије године у низу стигла до злата. Ипак, најбоље резултате је остварила у овој години. Наиме, освојила је друго мјесто на Првенству Србије и пласирала се на Балканско првенство, које се одржало у Турској, са кога се вратила са освојеним петим мјестом.

Т. Ћоровић

Нема коментара

Напишите коментар