АКТУЕЛНО:

Случај „Махмуљин“: Још није завршено вјештачење медицинске документације

Вјештачење медицинске документације осуђеног ратног злочинца Сакиба Махмуљина још није завршено, јер је вјештак којег је одредио Суд БиХ да провјери ове списе затражио достављање додатне документације, пише Глас Српске.

Махмуљин је по изрицању казне од осам година напустио БиХ и отишао у Турску наводно на лијечење, умјесто у затвор.

У Суду БиХ нису жељели да открију податке који се тичу здравственог стања Махмуљина, али ни садржај достављених налаза, јер, како су појаснили, ради се о повјерљивим информацијама које „потпадају под право на приватност“.

Директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих Милорад Којић сматра да је ријеч о још једном правосудном циркусу и покушају да се Махмуљину „да алиби за останак у Турској“.

– Овај суд се понаша као саучесник у овом бјекству Махмуљина. Они сада као вјештаче ту документацију, а нису ни упутили захтјев за издржавање затворске казне. То није ништа друго до мазање очију и покушај да се да алиби за останак у Турској, кроз нека, вјероватно наручена, вјештачења – рекао је Којић.

Он очекује да коначна одлука буде да Махмуљину здравствено стање не допушта да буде изручен и упућен на издржавање затворске казне.

Суд БиХ је крајем априла изрекао Махмуљину правоснажну затворску казну од осам година због застрашујућих злочина над заробљеним српским цивилима, санитетским особљем и војницима на подручју Озрена и Возуће 1995. године.

Извор: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар