АКТУЕЛНО:

Служен парастос погинулим борцима из Ножичког

У србачкој мјесној заједници Ножичко данас је служен парастос за 16 српских бораца који су животе дали у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Предсједник Борачке организације Србац Горан Плотан нагласио је да је дужност свих да се вјечно сјећају погинулих бораца Војске Републике Српске.

– Наша је обавеза да радимо на побољшању статуса демобилисаних бораца. Не смијемо и нећемо никада да заборавимо ни породице погинулих бораца јер је то наша обавеза. Позивам вас још једном на јединство и саборност јер и данас живимо у веома изазовним временима – истакао је Плотан и додао да су 264 борца из Ножичког учествовала у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Свештеник Живко Илић истакао је огроман значај страдалих бораца у одбрани својих домова и стварању Републике Српске.

– Свака фотографија на овом спомен-обиљежју је као камен који је узидан у грађевину која се зове Република Српска. Док год буде Републике Српске њихове жртве биће свете и зато не смијемо никад престати да им дајемо помен и чувамо сјећања на њих и молитвене успомене – рекао је Илић.

Цвијеће су положиле породице погинулих бораца, делегације општине Србац, Борачке организације, општинске Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, мјесних борачких организација Ножичко, Стари Мартинац и Повелич, СУБНОР-а, Мјесне заједнице Ножичко и остале делегације.

Цвијеће је положено и на спомен-обиљежју жртвама фашистичког терора у Другом свјетском рату, на којем су уклесана имена 74 погинула борца и 22 жртве фашистичког терора.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар