Служен парастос погинулим борцима у Масловарама

У мјесној заједници Масловаре данас је служен парастос, положени су вијенци и прислужене свијеће за погинуле борце овог краја, који су дали живот за Републику Српску у одбрамбено-отаџбинском рату.

Парастос је служио парох масловарски Жељко Поповић, који је рекао да је обавеза свих, а нарочито млађе популације, да његују културу сјећања на борце Војске Републике Српске /ВРС/, који су дали живот за вјеру и слободу свог народа.

Предсједник Општинске борачке организације Котор Варош Миладин Савановић нагласио je да је на данашњи дан формиран чувени Други батаљон 22. Пјешадијске бригаде, у чијем саставу су најбројнији били борци са подручја Масловара.

„Они су дали живот за Републику Српску и наша дужност је да их се са поносом сјећамо и да бринемо о њиховим потомцима, као и о ратним војним инвалидима и демобилисаним борцима ВРС“, поручио је Савановић.

Прије 29 година је формиран Други батаљон 22. Пјешадијске бригаде, који је у рату дао огроман допринос у стварању и очувању Републике Српске и на том ратном путу је имао 99 погинулих бораца, док је два пута проглашаван за најбољи батаљон Првог Крајишког корпуса.

Парастосу су присуствовали начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и његов замјеник Младен Тривуновић.

Преузето са: СРНА

Нема коментара

Напишите коментар