Служен парастос у Доњој Црквини

У Доњој Црквини код Шамца данас је служен парастос и положени вијенци за 16 бораца погинулих у Народноослободилачком рату, те за 10 бораца и три цивилне жртве у одбрамбено-отаџбинском рату.

Предсједник Борачке организације Доња Црквина Златко Вуковић рекао је да је ово 11. година од када се служи парастос у знак сјећања на погинуле.

Он је навео да је 13 погинулих у отаџбинском рату велики број за Доњу Црквину, те додао да су сви животе изгубили у дефанзивним дејствима на бранику отаџбине.

Начелник Одјељења за општу управу Лепа Тривић рекла је да је Република Српска, као јединствена и слободна територија, утемељена на жртвама погинулих.

„Општинска управа труди се да породицама погинулих бораца, демобилисаним борцима, ратним војним инвалидима и свим жртвама рата помогне у складу са могућностима у реализацији и заштити њихових права“, навела је Тривићева.

Парастос, у организацији Борачке организације и мјесне заједнице Доња Црквина, служио је свештеник Бојан Лазић, а вијенце су положили представници породица погинулих, мјесне Борачке организације и општинске власти.

Преузето са: СРНА

Нема коментара

Напишите коментар