Служен парастос за 301 погинулог борца на подручју Угљевика

На градском тргу у Угљевику, уочи славе ове општине – Свете Петке Параскеве, служен је парастос за 301 погинулог борца Војске Републике Српске из овог краја.

Вијенце и цвијеће положили су породице, саборци, представници локалне власти, Tрећег пјешадијског /Република Српска/ пука, Полицијске станице Угљевик, те бројне делегације из Србије, као и сусједних општина и градова.

Начелник општине Угљевик Василије Перић рекао је да је дужност и обавеза свих да се сјећају оних који су животе положили за слободу српског народа и Републике Српске.

„Изражавамо поштовање и према породицама погинулих бораца“, рекао је Перић.

Он је подсјетио да општина Угљевик за потребе ове популације на годишњем нивоу издваја 150.000 КМ и нагласио да је Угљевик једна од првих општина која је успјела да ријеши стамбено питање породица погинулих бораца и инвалида рата.

Предсједник Борачке организације Угљевик Јован Маринковић нагласио је да слава у овој подмајевичкој општини почиње сјећањем и одавањем поште погинулим борцима Војске Републике Српске.

„Прослављамо славу сјећајући се погинулих сабораца који су највише дали за стварање Републике Српске и створили слободу коју данас имамо“, рекао је Маринковић.

Извор: Срна

Нема коментара

Напишите коментар